Operation gynekologi

Våra olika operationer

Framfallsoperation
Livmoder och andra underlivsorgan hålls på plats av muskler och ligament som fäster i olika delar av bäckenet. Dessa ligament kan ibland efter barnafödande eller av andra orsaker försvagas och kan orsaka så kallat framfall.
Hysterektomi
Hysterektomi innebär att livmodern avlägsnas. Detta kan utföras meddelst en operation via slidan eller genom buken oftast via bikinisnitt.
Hysteroskopi
Hysteroskopi är en undersökning med titthålsteknik där man för in ett tunt instrument genom livmoderhalsen upp i livmodern för att kunna inspektera och behandla tillstånd inne i livmoderhålan.
Inkontinensoperation
Urinläckage hos kvinnor är mycket vanligt och det finns flera orsakar till detta. Man brukar skilja på trängningsinkontinens och ansträngningsinkontinens.
Kondolym
Kondylom är vårtor som orsakas av virus. Vårtorna kan finnas i underlivet på utsidan eller inne i slidan och på livmodertappen samt runt ändtarmsöppningen.
Konisering
Konisering är ett litet ingrepp på livmoderhalsen som utförs för att ta bort cellförändringar. Ingreppet kan utföras i narkos eller lokalbedövning.
Laparoskopi
Laparoskopi som också kallas för titthålsoperation innebär att gynekologen med smala instrument som förs in i buken tittar på underlivsorganen som noggrant kan undersökas.
Skrapning
Om man har rikliga och/eller mycket oregelbundna blödningar kan man behöva undersöka orsaken till detta. Likaså om man blöder efter att klimakteriet har inträtt.
Abort
Är du gravid och önskar avbryta din graviditet, kontakta oss på Södermalms Läkarhus vid abortmottagningen på Nacka sjukhus eller Rosenlunds sjukhus på Södermalm.

Ring oss alltid om du får problem med smärta, blödning eller feber.

07.00-14.00 (mån-tors)
07.00-11.00 (fre)
08-120 514 00 vi ringer upp på en utsatt tid.

Vid akuta besvär då avdelningen inte är bemannad hänvisar vi till sjukvårdsupplysningen telefonnummer 1177 alternativt närmaste akutmottagning för gynekologi.
Ebba och Pernilla arbetar som operations-koordinatorer på Considra.

Teamet kring Sveriges mest erfarna kirurger

Du möter inte bara våra skickliga kirurger när det är dags för att planera och genomföra operationen. Vi är ett team av medarbetare som aldrig slutar att vara nyfikna och lyhörda, och som alltid ger det där lilla extra för alla människor som kommer till oss.

Ebba och Pernilla är operations-koordinatorer med lång erfarenhet.

– Vi svarar gärna på dina frågor och planerar din operation på bästa sätt så att du ska känna dig trygg.
Jag ringer varje patient och bokar in en operationstid som passar för att ge patienterna största möjliga valfrihet. Då berättar jag också lite mer om operationen och svarar på frågor. Det gör att du som patient kommer väl förberedd och på en tid som passar dig bra.
– Cecilia Ohlsson