Avlägsnande av rör i öronen

Varför avlägsnar man röret?
Rören släpper oftast spontant 2-3 år efter operationen, men det förekommer att de inte gör det. Har de inte släppt efter 2-3 år brukar man avlägsna dem under kort narkos. Örats funktion har oftast normaliserats efter den tiden och möjligtvis finns en ökad risk att hålet inte läker om rören sitter längre tid än så.

Operationsdagen
Samma rutiner som vid insättning av rören.

Vad händer när ni kommer hem?
Det brukar inte göra ont i örat efter att rören har avlägsnats, ibland kan man vara känslig för kyla och blåst. Till skillnad från då man sätter in rör skall öronen helt skyddas från vatten till dess att man har sett att hålen läkt ihop, oftast vid återbesöket c:a 6 veckor efter operationen. Därför är det inte lämpligt att barnet går på regelbunden simundervisning eller åker på badsemester direkt efter ingreppet.
Cecilia Ohlson

Teamet kring Sveriges mest erfarna kirurger

Du möter inte bara våra skickliga kirurger när det är dags för att planera och genomföra operationen. Vi är ett team av medarbetare som aldrig slutar att vara nyfikna och lyhörda, och som alltid ger det där lilla extra för alla människor som kommer till oss.

Cecilia Ohlsson är operationssköterska med stor erfarenhet.

– Jag ringer varje patient och bokar in en operationstid som passar för att ge patienterna största möjliga valfrihet. Då berättar jag också lite mer om operationen och svarar på frågor. Det gör att du som patient kommer väl förberedd och på en tid som passar dig bra.
Jag ringer varje patient och bokar in en operationstid som passar för att ge patienterna största möjliga valfrihet. Då berättar jag också lite mer om operationen och svarar på frågor. Det gör att du som patient kommer väl förberedd och på en tid som passar dig bra.
– Cecilia Ohlsson